adscode
adscode
adscode

Fas'ta Sıcak Hava Dalgası 21 Kişinin Hayatına Mal Oldu

Fas'ta Beni Mellal şehrindeki hastanede aşırı sıcaklar sebebiyle 21 ölüm vakası yaşandı. Yetkililer, sıcak hava dalgasının etkilerini hafifletmek için acil önlemler alacak.

Fas'ta Sıcak Hava Dalgası 21 Kişinin Hayatına Mal Oldu

Fas Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ülkenin orta kesiminde yer alan Beni Mellal şehrindeki hastanede aşırı sıcaklar sebebiyle 21 ölüm vakası kayıtlara geçti.

Hayatını kaybedenlerden 17'sinin hastanede tedavi gören hastalardan olduğu belirtilirken, yaşamını yitirenlerden çoğunun kronik hastalıklardan muzdarip hastalar ve yaşlılar olduğu kaydedildi. Sıcaklıklardaki ciddi artışın bu kişilerin sağlık durumlarının kötüleşmesine ve ölümlerine yol açtı belirtildi.

Bakanlık gün içerisinde yaptığı bir diğer açıklamada, "yüksek sıcak hava dalgasının insanların sağlığı üzerindeki etkilerini hafifletmek için acil önlemler alınacağını" duyurmuştu.

Fas Meteoroloji Müdürlüğü, 21 Temmuz'daki açıklamasında ülkenin bazı bölgelerinde çarşamba gününe kadar 46 santigrat dereceye kadar çıkacağı tahmin edilen sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulunmuştu.

Kuzey Afrika'nın Akdeniz iklimine sahip ülkesi Fas, özellikle son yıllarda yazın sıcaklıkların yükselmesiyle baş gösteren orman yangınlarıyla da mücadele ediyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder