adscode
adscode
adscode

FATF Türkiye'nin Kara Paranın Aklanmasına Yönelik Mücadelesini Övdü

FATF heyeti ile Türk yetkililer arasında yapılan toplantılarda, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar örnek gösterildi ve Türkiye'nin gri listeden çıkması ele alındı.

FATF Türkiye'nin Kara Paranın Aklanmasına Yönelik Mücadelesini Övdü

Türkiye'nin kara paranın aklanmasına yönelik mücadelesi, Karara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) heyeti tarafından övüldü.

Son bir yılda yapılan toplantılarda, organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen "Leijdekkers" ve "Comanchero" operasyonları örnek vaka olarak gösterildi.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, FATF heyeti ile Türkiye arasındaki toplantılarda, Leijdekkers Operasyonu ve Comanchero Operasyonu örnek vaka olarak sunuldu.

Leijdekkers Operasyonu, proaktif ve ender görülen bir aklama soruşturması olarak değerlendirilirken, Comanchero Operasyonu ise çok boyutlu bir aklama soruşturması olarak nitelendirildi. Türkiye'nin gri listeden çıkmasında emeği olan herkese teşekkür eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Türkiye'nin gri listeden çıkmasının finansal sistemine olan güveni artırması ve uluslararası ekonomik ilişkilerde olumlu etkiler yaratması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, MASAK ve diğer kurumların idari ve teknik kapasitesinin güçlendirileceğini, yasal ve idari düzenlemelerin hayata geçirileceğini belirtirken, Türkiye'nin terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesine uluslararası standartlarla devam edeceğini açıkladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin