adscode
adscode
adscode

Fed'in Para Politikasındaki Belirsizlik Devam Ediyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde açıklanan makroekonomik verilerin etkisiyle Fed'in faiz indirimi ihtimali artıyor. Ayrıca, ABD'de yapılacak olan istihdam raporu verilerinin piyasalar üzerindeki etkisi bekleniyor.

Fed'in Para Politikasındaki Belirsizlik Devam Ediyor

Dünya genelinde seçimler nedeniyle siyasi gündemin yoğunlaşacağı bir döneme girilirken, önemli merkez bankaların para politikalarında atacağı adımlar belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Dün ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin ülkenin ekonomik aktivitesine ilişkin olumsuz sinyaller vermesine karşın ABD Merkez Bankasının (Fed) eylülde faiz indirimine gitme ihtimalini artırırken, yarın açıklanacak istihdam raporu verilerinin para piyasalarındaki fiyatlamalar üzerinde etkili olması bekleniyor. Ülkede dün açıklanan verilere göre, özel sektör istihdamı, haziranda 150 bin kişiyle piyasa beklentilerinin altında arttı. Aynı dönemde yıllık ücret artışı da yüzde 4,9 ile Ağustos 2021'den bu yana en yavaş artış hızını kaydetti.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı da 29 Haziran ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 4 bin kişi artarak 238 bine ulaştı ve beklentilerin üzerinde gerçekleşti.Ülkede Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ise haziranda aylık bazda 5 puan azalışla 48,8'e inerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Mayıs 2020'den bu yana en düşük seviyesini kaydeden endeks, hizmet sektöründeki daralmaya işaret etti.

ABD'de sanayi sektörünün performansına ışık tutması açısından önem taşıyan fabrika siparişleri de mayısta artış beklentilerinin aksine yüzde 0,5 azaldı. Analistle. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder