adscode
adscode
adscode

Fed Politika Faizinde Değişiklik Yok, Altın ve Dolar Nasıl Etkilendi?

Fed'in faiz kararının etkisiyle altın ve dolar nasıl hareket etti? Ortadoğu gerilimi ve enflasyon endişeleri piyasaları nasıl etkiliyor?

Fed Politika Faizinde Değişiklik Yok, Altın ve Dolar Nasıl Etkilendi?

Fed, politika faizini yüzde 5. 50 seviyesinde tutarak 23 yılın zirvesinde bırakmaya devam etti.

Fed Başkanı Powell, enflasyonun yüzde 2'ye doğru gerilemesi ve iş gücü piyasasındaki sakinliğin ardından eylül ayında faiz indiriminin gündeme gelebileceğini söyledi.

Bu açıklamaların ardından altın ve dolar piyasalarında nasıl bir hareketlilik yaşandı?Gram altın, Fed'in faiz indirimine işaret etmesiyle birlikte güç kazanmaya devam ederek 2600 TL'nin üstüne çıktı. Ortadoğu'da yaşanan gerilim de güvenli limana olan talebi artırarak altın fiyatlarını destekledi. Ons altın, güne 2. 442 dolar ile yatay bir başlangıç yaptı. Gram ve çeyrek altın fiyatları ise ons altının performansına paralel olarak hareket etti. Gram altın 2. 610 Türk Lirası'ndan alıcı bulurken, çeyrek altın ise 4. 270 Türk Lirası'ndan el değiştirdi. Dolar/TL kurunda ise Fed'in faiz kararının etkisiyle doların 33 TL'nin üstüne yerleştiği görüldü. Euro/TL ise 36,02 TL'den işlem görmeye başladı. Jeopolitik riskler ve enflasyon endişeleri piyasaları etkilemeye devam ediyor. Altın ve doların seyrindeki gelişmeler, Fed'in faiz politikasındaki belirsizlikler ve Ortadoğu'daki gerilimler yakından takip edilmelidir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder