adscode
adscode
adscode

Fed Tutanaklarına Göre Altın Fiyatları Değişiyor

Fed'in tutanaklarına göre altın fiyatlarındaki son durum ve dolar seyri haberleri

Fed Tutanaklarına Göre Altın Fiyatları Değişiyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ait tutanaklar, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 hedefine doğru düştüğüne dair daha fazla olumlu verilere ihtiyaç duyulduğunu ortaya koydu. ABD'de özel sektör istihdamı haziranda piyasa beklentilerinin altında artış gösterirken altın fiyatları da dalgalanmaya devam ediyor. Altının ons fiyatı şu anda 2. 359,62 dolardan alıcı buluyor ve gram altın da ons fiyatındaki artışa paralel olarak 2. 465,59 TL civarında seyrediyor. Çeyrek altın ise 4. 031,24 seviyesinde el değiştiriyor. Dolar kurunda ise dün gerçekleşen enflasyon rakamlarının etkisiyle yatay bir seyir izleniyor. Dolar kuru perşembe gününe 32,55 TL'den başlarken euro da 35,10 TL'den başladı. Hükümetin beklediği dezenflasyon süreci ise Haziran ayı enflasyon rakamları ile başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarının ardından dezenflasyon sürecinin başladığını duyurdu. Rakamların etkisiyle işçi emeklisi zam oranı yüzde 24,73, memur ve memur emeklisi zam oranı ise yüzde 19,30 oldu. Konut ve işyeri kira zamları da yüzde 65,1 olarak belirlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dün Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini yayımlayarak enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşlarını teyit etti.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyonun düşürülmesi konusunda kararlı olduklarını belirtirken, önümüzdeki süreçte verileri izleyerek dezenflasyon patikalarını takip edeceklerini vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder