Fed Tutanaklarına Göre Enflasyon ve Faizler Hakkında Değerlendirme

Fed'in son toplantısına ilişkin tutanaklarda enflasyon ve faizler hakkında yapılan değerlendirmeler öne çıkıyor.

Fed Tutanaklarına Göre Enflasyon ve Faizler Hakkında Değerlendirme

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin son toplantısına ilişkin yayımlanan tutanaklar, Federal Rezerv'in (Fed) politika faizinde değişikliğe gitmeme kararı aldığını ve aceleci olmadığını gösteriyor. Tutanaklarda, enflasyonun hedefe doğru ilerlediği ancak ek olumlu verilere ihtiyaç duyulduğu vurgulanmış.

Ayrıca yapay zeka teknolojilerinin verimliliği artırarak enflasyonu düşürebileceği de belirtilmiş. Katılımcıların çoğunluğu, ekonomik büyümenin azaldığını ve politika duruşunun kısıtlayıcı olduğunu değerlendirmiş. Enflasyona karşı sabırlı olunması gerektiği vurgulanırken, iş gücü piyasasının normalleşmesiyle birlikte, talebin zayıflamasının işsizlikte artışa neden olabileceği uyarısı yapılmış.