adscode
adscode
adscode

Feke İlçesinde Doğadan Gelen Şifalı Ot Kantaronun Yararları

Feke ilçesinde köylülerin güneşte beklettiği kantaron otunun sağlık üzerindeki etkileri

Feke İlçesinde Doğadan Gelen Şifalı Ot Kantaronun Yararları

Feke ilçesinde bulunan köylüler, Toros Dağı eteklerinde yetişen doğadan gelen şifalı ot olan kantaronu topluyor ve güneşte bekletiyor.

Kantaronun şifalı özelliklerinden yararlanmak için 41 gün boyunca güneşte bekletilen ot, kadınlar tarafından hem şifa dağıtmak hem de ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kullanılıyor.

Ankara'dan gelen Ayşe Bilgiç, kantaron yağının doğadaki şifa olduğunu belirterek, kantaronun çiçek kısımlarını zeytin yağı ile birlikte güneşte bekletip açık yaralara uyguladıklarını ifade etti.

Ayrıca mide sorunları için kantaron çayının da kullanıldığını söyleyen Bilgiç, ilaçların yan etkilerine karşın kantaronun doğal şifa kaynağı olduğunu vurguladı.

Bölgede kantaron yağını ekonomiye kazandıran Hilal Köz ise, kooperatif bünyesinde toplanan kantaron otlarının şifa dolu bir bitki olduğunu ve ilaç olarak kullanıldığını söyledi. Köy sakinlerinden Belkız Özsoy da kantaronun köylerinin doktoru olduğunu ve her türlü ağrı ve yanıklarda bu otun yağını kullandıklarını ifade etti.

Feke ilçesinde doğadan gelen bu şifalı ot, köy halkı tarafından büyük bir özenle toplanıp kullanılarak şifa dağıtıyor ve doğal bir ilaç olarak işlev görüyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder