adscode
adscode
adscode

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın Özelleştirilmesi İhalesi Nihai Pazarlık Görüşmeleri Tamamlandı

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle \"işletme hakkının verilmesi\" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi yapıldı. İhalede en yüksek teklif 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan'dan geldi.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın Özelleştirilmesi İhalesi Nihai Pazarlık Görüşmeleri Tamamlandı

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapıldı.

İhaleye katılan firmalar arasında Vahit Karaarslan, Can Kültür Sanat Eğitim Kurumları İşletmeciliği AŞ, Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat AŞ, Ceynak Yatırım Holding AŞ, Koç Holding'in bağlı ortaklığı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ ile Silahtaroğlu Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi/Sinyar Enterprises-Sole Proprietorship L. L. C Ortak Girişim Grubu yer aldı. En yüksek teklif 300 milyon 1 dolar olarak belirlendi ve açık artırmaya geçildi. 27 tur süren açık artırmada en yüksek teklif 505 milyon dolarla Vahit Karaarslan'dan geldi.

Karaarslan Şirketler Grubu, tarım, akaryakıt, gayrimenkul ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren bir grup olup, Rengi Antalya konut projeleri ile tanınıyor. Önceki ihalede 2,5 milyar TL bedelle işletmesi Koç Holding'e verilen limanın ihalesi ise Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edilmişti..

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder