adscode
adscode
adscode

FETÖ'nün 15 Temmuz Kahramanı Davut Ala: Darbecilere Karşı Direndeceğim!

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Kartaltepe Kışlasının albay rütbesiyle komutanı olan Davut Ala'nın kahramanca direnişi ve yaşadığı mücadele hakkında detaylar.

FETÖ'nün 15 Temmuz Kahramanı Davut Ala: Darbecilere Karşı Direndeceğim!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Kartaltepe Kışlasının albay rütbesiyle komutanı olan Davut Ala, çıkan çatışmada vücuduna 8 kurşun isabet etmesine rağmen kahramanca direniş göstererek kışlasını darbe yanlısı askerlere teslim etmedi.

Darbecilere karşı koyarken bacağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan, karaciğeri hasar gören, parmağı kopan, dalağı delinen, kaburgaları kırılan Ala, darbe girişimine karşı gösterdiği yararlılık dolayısıyla Devlet Övünç Madalyası ile taltif edildi.

Darbe girişimi sonrasında tuğgeneralliğe terfi eden Ala, daha sonra Milli Savunma Bakanlığı ASAL Genel Müdürlüğüne atandı ve tümgeneral rütbesiyle görevini sürdürmektedir. Davut Ala, yaşadığı kahramanca mücadeleyi anlatırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vefasını ve milletin birlik ve beraberliğini vurgulamıştır. 15 Temmuz'u unutturmamak gerektiğini belirten Ala, gençlere o geceyi hatırlatmanın önemine dikkat çekmiştir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin