adscode
adscode
adscode

FETÖ/PDY Üyelerine Operasyon: 7 Şüpheli Yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ/PDY'nin örgüt üyelerini kamu kurumlarına yerleştirmek için gerçekleştirdiği sınav usulsüzlüklerine ilişkin operasyon düzenledi. Toplam 7 şüpheli yakalandı.

FETÖ/PDY Üyelerine Operasyon: 7 Şüpheli Yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan çalışmada, FETÖ/PDY'nin örgüt üyelerini kamu kurumlarına yerleştirmek için gerçekleştirdiği sınav usulsüzlüklerine ilişkin önemli bir operasyon gerçekleştirildi.

2011 ve 2015 yıllarında yapılan sınav sorularına erişilerek örgüt mensuplarına dağıtıldığı tespit edildi ve sınavda usulsüzlük gerçekleştirdiği belirlenen 5 FETÖ/PDY mensubu şüpheli belirlendi.

Ayrıca, 2015 JATEK ve 2015 JAMYO mülakatlarında usulsüzlük yapan, biri aktif polis memuru diğeri aktif askeri personel olmak üzere 2 şüpheli de tespit edildi. Toplam 7 şüphelinin yakalanması amacıyla Ankara merkezli 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ayrıca, ByLock yazışma programını kullandıkları tespit edilen 5 şüphelinin de Ankara'da yakalanması için operasyon başlatıldı. Operasyon sonucunda 7 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin