FIFA'dan İsrail ve Filistin arasındaki anlaşmazlıkta karar ertelendi

FIFA, İsrail ve Filistin arasında devam eden anlaşmazlıkta kararın ertelendiğini açıkladı.

FIFA'dan İsrail ve Filistin arasındaki anlaşmazlıkta karar ertelendi

FIFA tarafından yapılan açıklamaya göre, Filistin Futbol Federasyonu'nun İsrail Futbol Federasyonu'na karşı yaptığı başvuruya ilişkin kararın 20 Temmuz 2024 tarihine kadar verilmesi gerekiyordu. Ancak her iki tarafın da sunduğu pozisyonları incelemek için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğundan karar ertelendi. FIFA, bağımsız hukuki değerlendirmenin FIFA Konseyi ile paylaşılmasının ardından kararın en geç 31 Ağustos'a kadar alınacağını duyurdu. Bu kararın ertelenmesiyle İsrail Milli Futbol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılabilecek.

Filistin Futbol Federasyonu, geçen nisan ayında yaptığı başvuruda İsrail'in insan hakları ihlalleri ve ayrımcılık konusundaki tutumuna dikkat çekmiş ve FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini talep etmişti.Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Cibril er-Rucub, İsrailli yetkililer tarafından tehdit edildiklerini iddia ederek, Filistin Futbol Federasyonunun başvurusunu geri çekmeleri için baskı yapıldığını belirtmişti..