adscode
adscode
adscode

FIFA'nın İsrail Kararında Bekleme Süreci Devam Ediyor

FIFA, İsrail'in Futbol Federasyonu ile olan ilişkisini 31 Ağustos'a kadar beklemeye aldı.

FIFA'nın İsrail Kararında Bekleme Süreci Devam Ediyor

Filistin Futbol Federasyonu'nun (PFA) İsrail'in ihraç edilmesi ve kural ve yönetmeliklere uyması talebi, FIFA'da beklemeye alındı. FIFA, kararını 31 Ağustos'a erteleyerek İsrail Milli Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılabilmesini sağladı.

İngiliz gazeteci Richard Medhurst, İsrail futbolcularının Gazze'de katliam isteklerine değinerek, İsrail Futbol Federasyonu'nun Gazze'deki vahşeti gözler önüne serdi.

Medhurst, son zamanda İsrail'in Gazze'de 300'den fazla futbolcuyu öldürdüğünü, Filistin Milli Takımı'ndan 3 futbolcuyu acımasızca öldürdüğünü ve 41 spor tesisinin tamamının yıkıldığını belirtti. Medhurst ayrıca, İsrail futbolcularının askerlik yapmak zorunda olduklarını ve İsrail ordusunu tanıtmak için çaba harcadıklarını vurguladı. İsrail futbolcularının Gazze'ye yönelik tehditlerini de aktararak FIFA'nın bu konuda hiçbir adım atmadığını ve sorumluluktan kaçtığını ifade etti. FIFA'nın İsrail'i yasaklamak için yeterli gerekçeler olduğunu belirten Medhurst, FIFA'nın adil olmasını ve kendi kurallarını uygulamasını istedi. FIFA'nın İsrail'in Gazze'deki vahşetine suç ortaklığı yaptığını iddia etti ve sporla siyaseti ayırmayı değil, adaleti talep etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder