adscode
adscode
adscode

Filistin'e Destek İçin Ayasofya Meydanı'nda Buluşma

Filistin'e destek amacıyla Ayasofya Meydanı'nda gerçekleşecek buluşma hakkında detaylar

Filistin'e Destek İçin Ayasofya Meydanı'nda Buluşma

Sivil Toplum Kuruluşları, Hamas Lideri İsmail Haniye’nin vasiyeti üzerine 3 Ağustos’ta Filistin’e destek amacıyla meydanlarda toplanıyor.

Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen STK’lar ve gönüllüler Filistin’de yaşanan zulme son vermek için Ayasofya Meydanı’nda Filistin halkına destek için buluşacak. 7 Ekim 2023’te başlayan saldırılar ve devam eden soykırımla Filistin’de yaşanan işgal ve zulüm dünya gündeminde önemli bir yer tutuyor. Dünya liderlerinin çoğu ve uluslararası kuruluşlar sessiz kalırken, kamuoyu direnişe geçiyor.

İran’da uğradığı suikast sonucu şehit olan İsmail Haniye, 3 Ağustos'u Gazze halkı ve İsrail hapishanelerdeki esirlere destek için uluslararası gün ilan ederek tüm dünya ülkelerini gösteriler düzenlemeye çağırmıştı.

“Şehit İsmail Haniye’ye Sözümüz Var” diyerek çağrı yapılan buluşma öncesinde, #SonÇağrı ve #LastCall etiketleriyle sosyal medyadan duyurular yapılacak. İsmail Haniye’den “Son Çağrı” buluşmasında dünya kamuoyuna birliktelik ve destek mesajı verilecek.

İsrail işgali altında olan Filistin topraklarında 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılar sonucunda 40 bine yakın Filistinli şehit edildi, 91 bin kişi yaralandı. 10 bin Filistinli kayıp, 2 milyonun üzerinde Filistinli göç etmek zorunda kaldı.

Şehit İsmail Haniye’nin vasiyeti üzerine Filistin’de şehit düşen ve İsrail zindanlarında esir tutulan kardeşlerimiz için Ayasofya Meydanı’nda buluşma düzenleniyor. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı destek için bir araya gelmeye çağırıyoruz. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin