adscode
adscode
adscode

Filistin Lideri İsmail Haniye'nin Şehadeti

İran'da düzenlenen füze saldırısı sonucu Filistin Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin vefatı

Filistin Lideri İsmail Haniye'nin Şehadeti

Filistin'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin törenine katıldıktan sonra kaldığı eve yapılan füze saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Haniye'nin ölümüyle ilgili aile üyelerinden gelen açıklamalarda, oğlu Abdüsselam Haniye, "Babamın kanı, en küçük Filistinli bir çocuğun kanından daha değerli değil. Onunla gurur duyuyoruz ve başımız dik" ifadelerini kullandı. Haniye'nin gelini ise "Bir baba gibiydi, gözümüzün nuruydu. Allah'ın rızası dışında hiçbir şeyi ifade etmiyoruz. Elveda milletin lideri" dedi. Haniye, daha önce ailesinin İsrail saldırısında şehit olduğu haberini aldığında, "Oğullarım Gazze'yi terk etmedi. Gazze'de kahraman halkımızla beraber cesurca direndiler, mücadele ettiler.

Filistin halkının bütün şehitleriyle onlar arasında hiçbir fark yok" demişti. Oğullarının ve ailesinin şehadetiyle daha da kararlı olduklarını vurgulayan Haniye, Allah'a şükrettiklerini ve umut tohumları ektiklerini belirtmişti..

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder