Finansal kuralları çiğnemenin bedeli ağır oldu Premier Lig yönetimi Evertonı disipline sevk etti

Premier Lig yönetimi Everton Kulübünü finansal kurallara uymadığı gerekçesiyle bağımsız komisyona sevk etti Ligin internet sitesinden yapılan açıklamada Evertonın Premier Lig

premıer ligde finansal kurallar nedir

Premier Lig, İngiltere futbolunun en üst düzey ligidir ve Finansal Fair Play (FFP) adı verilen bir dizi kuralla yönetilir. Bu kurallar, kulüplerin mali durumlarını kontrol etmek ve takımların sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermelerini sağlamak için tasarlanmıştır.

FFP kuralları, kulüplerin belirli bir miktardan fazla para harcamalarını sınırlandırır. Kulüplerin borç yükünü azaltmalarına, genç oyunculara yatırım yapmalarına, altyapı tesislerine yatırım yapmalarına ve sürdürülebilir bir iş modeli geliştirmelerine yardımcı olur.

Ayrıca, kulüpler, Premier Lig tarafından belirlenen bir kurala göre belirli bir oranda kendi hasılatlarının bir kısmını oyuncu maaşlarına harcamalıdırlar. Bu kural, kulüplerin finansal olarak sürdürülebilir kalmalarına yardımcı olur ve aşırı borçlanmalarının önüne geçer.

Premier Lig kulüpleri ayrıca, UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarına uygun olmak zorundadırlar. Bu kurallar, kulüplerin sadece kendi hasılatlarından harcama yapmalarını ve bütçelerini kontrol altında tutmalarını gerektirir.

Bu finansal kurallar, kulüplerin mali yönetimlerinin sıkı bir şekilde denetlenmesini sağlar ve kulüplerin gelecekte sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermelerini sağlar.

premier lig yönetimi nedir ve kimlerden oluşur

Premier Lig, İngiltere futbolunun en üst düzey ligi olarak yönetilmektedir. Premier Lig yönetimi, tüm ligin operasyonlarını, yarışmalarını, finansal kurallarını ve yönetmeliklerini denetleyen ve yöneten bir yapıdır.

Premier Lig yönetimi, İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından desteklenmektedir ve ayrı bir kuruluş olarak faaliyet gösterir. Premier Lig yönetimi, ligi temsil eden 20 kulüp arasında birlikte çalışır ve kulüplerin ortak çıkarlarını korur.

Premier Lig yönetimi, bir yönetim kurulu ve birkaç önemli komiteden oluşur. Yönetim kurulu, ligin genel işlerini yönetir ve kulüplerin temsilcilerinden oluşur. Bu temsilciler, kulüplerin ortak çıkarlarını korumak için lobi faaliyetleri yürütürler.

Ayrıca, Premier Lig yönetimi bir dizi önemli komiteye sahiptir, bunlar:

• Yönetim Komitesi: Ligin operasyonlarını yönetir ve ligin stratejik planlamasını yapar.

• Finansal Kontrol Komitesi: Ligin finansal kurallarını denetler ve kulüplerin finansal olarak sürdürülebilir olmalarını sağlar.

• Stadyum ve Tesisler Komitesi: Ligin stadyum ve tesisleri ile ilgili işleri yönetir.

• Yayın Komitesi: Ligin yayın haklarını yönetir ve televizyon yayınlarından elde edilen geliri kulüpler arasında paylaştırır.

Premier Lig yönetimi, kulüplerin finansal başarısı, saha performansı ve ligin uluslararası itibarının korunması için çalışmaktadır.

Premier Lig yönetimi, Everton Kulübü'nü finansal kurallara uymadığı gerekçesiyle bağımsız komisyona sevk etti. Ligin internet sitesinden yapılan açıklamada, Everton'ın, "Premier Lig'in Karlılık ve Sürdürülebilirlik Kurallarına uymadığı iddiasıyla bağımsız bir komisyona sevk edildiği belirtildi.İngiltere Premier Lig yönetimi, Everton Kulübü'nü finansal kurallara uymadığı gerekçesiyle bağımsız komisyona sevk edildiğini açıkladı.BAĞIMSIZ KOMİSYONA SEVK EDİLDİLigin internet sitesinden yapılan açıklamada, Everton'ın, "Premier Lig'in Karlılık ve Sürdürülebilirlik Kurallarına uymadığı iddiasıyla bağımsız bir komisyona sevk edildiği belirtildi.BURNLEY VE LEEDS UNİTED TALEP ETTİİhlalin, kulübün geçen sezonki mali tablosu nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi. Burnley ve Leeds United, geçen sezon düşme hattındaki rakipleri Everton'ın son üç yılda 371,8 milyon sterlin zarar açıkladıktan sonra finansal kuralları çiğneyip çiğnemediğinin araştırılmasını talep etmişti.
Finansal kuralları çiğnemenin bedeli ağır oldu! Premier Lig yönetimi, Everton'u disipline sevk etti
PUAN SİLME CEZASI GELEBİLİRPremier Lig kuralları gereği, kulüplerin üç yılda en fazla 105 milyon sterlin zarar etmesine izin veriliyor. Kuralları ihlal eden kulüpler, para veya puan silme cezasına çarptırılabiliyor.