adscode
adscode
adscode

Fındık İhracatında Rekor Artış!

Doğu Karadeniz'den yapılan fındık ihracatı hakkında detaylı bilgiler.

Fındık İhracatında Rekor Artış!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Fındık ve Fındık Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet Cirav, kentten 7 ayda 51 bin 582 ton fındık ihraç edildiğini belirtti. Bu dış satıştan 442 milyon 777 bin dolar kazanç elde edildi.

İhraç sezonu bazında ise Eylül 2023-Temmuz 2024 dönemini kapsayan 11 aylık süreçte 75 bin 564 ton karşılığı 608 milyon 653 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Cirav, yeni sezon için TMO'nun fiyatları hasat öncesi açıklamasının çok faydalı olduğunu vurgulayarak, istikrarlı fiyat oluşumu için üreticinin ürünü hemen satışa sunmaması gerektiğini önerdi. Fındık toplama ve kurutma işlemlerinde de dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Fındığın tam randımana ulaşması için olgunlaştıktan sonra toplanması, kurutma işleminin nemli ortamda yapılmaması ve yağmur altında bekletilmemesi gerektiğini hatırlattı. Cirav, bu şartlara uyulmadığında üreticilerin fındığının tam verimli olamayacağını ve bu durumun fiyat oluşumunu etkilediğini söyledi. Yeni sezonun başta üretici olmak üzere tüm paydaşlar için verimli geçmesi temennisinde bulundu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder