Fındık Maliyeti ve İşçi Yevmiyeleri Açıklandı

Ordu'da yapılan toplantıda fındık maliyeti ve işçi yevmiyeleri belirlendi.

Fındık Maliyeti ve İşçi Yevmiyeleri Açıklandı

Ordu'da bulunan ziraat odası başkanları, Altınordu Ziraat Odası'nda bir araya gelerek yaklaşan fındık hasadı için önemli kararlar aldı. Yapılan toplantıda fındık maliyeti ve işçi yevmiyeleri açıklandı.

Toplantıya katılan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, 19 ilçenin ortalamasının alınarak bir kilogram fındığın maliyetinin 117,46 TL olduğunu belirtti. Buna göre, fındıkta taban fiyat beklentisi 160 TL olarak açıklandı. Ayrıca, 2024 yılının fındık işçisi yevmiyeleri de belirlendi. Ordu'da işçi yevmiyesi, yemek işçiye ait olacak şekilde 800 lira olarak belirlendi. İşçi sayısına göre farklı yevmiyeler belirlenirken, kilo başı toplanan bahçelerde çuvalcıların ve katırcıların ücretleri de açıklandı. Soydan, koordinasyon kurulu başkanlığında alınan kararları kamuoyuyla paylaşırken, üreticilere, çalışanlara ve sektöre hayırlı olmasını diledi.