adscode
adscode
adscode

Fındık Rekoltesi Belirleniyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, fındık rekoltesini belirlemek için yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Fındık Rekoltesi Belirleniyor

İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, fındık rekoltesini belirlemek için yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yılmaz, 1 Temmuz itibariyle il genelindeki bahçelerde çotanak sayımına başladığını belirterek, bu çalışmaların 15 Temmuz'a kadar süreceğini aktardı. Komisyon üyelerinin büyük bir hassasiyetle çalıştığını belirten Yılmaz, amacın gerçeğe en yakın fındık rekoltesini tespit etmek olduğunu söyledi.

Rekolte tespit komisyonunda tarım il ve ilçe müdürlükleri ekiplerinin yanı sıra 10 paydaş kurum temsilcisinin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, ekiplere titizlikle çalışmalarını yürütmeleri için teşekkür etti.

Yılmaz, ekiplerin fındık sayımı sırasında fındığın boş, hastalık ve zararlılardan etkilenmiş olanlarını belirlemek için detaylı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Kahverengi kokarcaların bazı bahçelere yumurtalarını bıraktığını belirten Yılmaz, üreticilerin bahçelerini kontrol ederek zararlıları yok etmeleri gerektiğini vurguladı. Son olarak, Yılmaz, elde edilen verilerin Tarım ve Orman Bakanlığına iletilerek kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Komisyonun gerçeğe en yakın fındık rekoltesini tespit etmek için büyük bir özveriyle çalıştığını ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder