adscode
adscode
adscode

Fransa'da Aşırı Sağcı Lider Le Pen'e Karşı Merkez ve Sol Partilerden Çekilme Kararı

Fransa'da ikinci tur seçimine kadar aşırı sağcı lider Le Pen'in kazanmasını engellemek için merkez ve sol partilerden 200'den fazla aday çekilme kararı aldı.

Fransa'da Aşırı Sağcı Lider Le Pen'e Karşı Merkez ve Sol Partilerden Çekilme Kararı

Fransa'da 7 Temmuz'da düzenlenecek ikinci tur seçimi öncesi aşırı sağcı lider Le Pen'in kazanmasını engellemek isteyen merkez ve sol partilerden 200'den fazla aday, çekilme kararı aldı.

Fransız medyası, merkez ve sol partilerin, Le Pen'in 577 koltuk bulunan Fransız Parlamentosu'nda çoğunluk kabul edilen 289 koltuğu almasını engellemek için bu kararı aldığını duyurdu. Adayların çekilme kararı almasının sebebi Le Pen'in engellemek için harekete geçtiği belirtildi. Çekilen adayların ilk turda en az %12,5 oy oranına sahip ya da bu oranı aşan adaylar olduğu ifade edildi. Seçim kurallarına göre adayların ikinci turda yarışabilmeleri için en az yüzde 12,5 oy alması gerekiyor. Geçmişte benzer taktiklerle Le Pen'i engellemek için başvurulmuş olsa da Fransız medyası, Le Pen'e olan desteğin arttığını belirtti. Bakalım merkez ve sol partilerin bu çekilme kararı yine işe yarayacak mı?.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder