adscode
adscode
adscode

Fransa'da Olimpiyat Güvenliği Arttırılıyor

Fransa'nın güney vilayeti Gironde'da Olimpiyat Oyunları nedeniyle artan güvenlik önlemleri ve gözaltına alınan gençler hakkında detaylar.

Fransa'da Olimpiyat Güvenliği Arttırılıyor

Fransa'nın güney vilayeti Gironde'da, 16 milyon ziyaretçinin beklediği Olimpiyat Oyunları öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alınıyor. Son olarak, 18 yaşındaki bir genç, saldırı planladığı şüphesiyle gözaltına alındı.

Fransa Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı (PNAT), yarın yapılacak olan Olimpiyat Oyunları açılış töreni öncesinde genç bir şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Saldırı planının Olimpiyatlarla bağlantılı olup olmadığı henüz netlik kazanmamış durumda. 18 yaşındaki bu genç, daha önce 23 Temmuz'da gözaltına alınan bir başka gençle iletişim halinde olduğu ortaya çıktı. PNAT, her iki şüphelinin saldırı planının detaylı bir şekilde soruşturulduğunu belirtti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, önceki açıklamalarında, Olimpiyatlarla bağlantılı bir saldırı planı ihtimali üzerinde durduklarını ifade etmişti.Olimpiyat Oyunları yarın Sen Nehri'nde gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile başlayacak. Paris'te düzenlenecek olan Oyunlara 206 delegasyondan 10 bin 500 sporcu katılacak ve 110 devlet ve hükümet liderinin de törene katılması bekleniyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder