Fransa'da Seçim Heyecanı: Macron Parlamentoyu Feshetti!

Fransa'da yaşanan siyasi gelişmeler ve seçim heyecanı hakkında detaylı bilgiler.

Fransa'da Seçim Heyecanı: Macron Parlamentoyu Feshetti!

Fransa'da Haziran ayı başında Avrupa Parlamentosu seçimleri gerçekleşti ve sonuçlar aşırı sağın yükselişiyle damga vurdu. Bu durum Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un büyük bir hezimete uğramasına neden oldu ve parlamentoyu feshetme kararı aldı. Bu durum Fransa için tarihi bir erken seçimin yolunu açtı ve bugün Fransızlar sandık başına gidiyor. Son kamuoyu yoklamaları, Macron'un seçimi önde bitiremeyeceğini gösteriyor. Marine Le Pen'in Ulusal Birlik Partisi adayı Jordan Bardella'nın ise seçimin ilk turundan zaferle çıkması öngörülüyor. Sol ittifak ikinci sırada yer alırken, Macron'un Rönesans Partisi ise üçüncü sırada bulunuyor.

Aşırı sağın yükselişiyle birlikte Fransa'da temel ilkelerin zarar görebileceği endişesi hakim. Ayrıca Fransa'nın Avrupa Birliği'nden çıkması anlamına gelen 'Frexit' gündemde. Bu durum tıpkı Brexit gibi Avrupa Birliği'ni derinden sarsabilir. Tüm bu gelişmeler Fransa'da büyük bir seçim heyecanını beraberinde getirmiş durumda. Sonuçlar merakla beklenirken, ülke siyasetindeki dengelerin nasıl şekilleneceği ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. .