adscode
adscode
adscode

Fransa'da Sol İttifakı Seçim Zaferi Kazandı

Fransa'da yapılan erken genel seçimlerde sol ittifakı liderliğindeki Yeni Halk Cephesi zafer kazandı ve hükümet kurma süreci başladı.

Fransa'da Sol İttifakı Seçim Zaferi Kazandı

Fransa'da, erken genel seçimlerin kesinleşmeyen sonuçlarına göre, Yeni Halk Cephesi, Ulusal Mecliste en fazla sandalye sayısına ulaşan ittifak oldu.

Cumhurbaşkanı Macron'un "Cumhuriyet İçin Hep Birlikte" ittifakı ikinci sırada yer alırken, aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) ittifakı üçüncü sıraya geriledi.

Ancak hiçbir ittifak Mecliste hükümet kurmak için gerekli salt çoğunluğa ulaşamadığı için farklı siyasi parti ve ittifakların yeni hükümetin kurulması için işbirliğine gitmesi gerekiyor. Seçimin galibi olan sol ittifakının en büyük partisi LFI lideri Jean-Luc Melenchon, hükümet kurmaya ve ülkeyi yönetmeye hazır olduklarını söyledi.

Ancak Macron cephesi, Melenchon'un partisinin bulunduğu koalisyona yanaşmayacaklarını belirtirken, Melenchon da Macron ittifakı ile hükümet kurmayacaklarını vurguladı.

Solcu Yeni Halk Cephesi ittifakının seçim vaatleri arasında asgari ücreti yükseltme, gıda ve enerji fiyatlarını dondurma, Filistin'i resmi olarak tanıma ve İsrail'e karşı yaptırım uygulama gibi maddeler yer alıyor. LFI, Filistin'e desteğiyle ön plana çıkarken, Fransa'da yapılan AP seçimlerinde ilk Filistinli üyenin seçilmesine de yardımcı olmuştu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder