Fransa ve İngiltere de grev dalgası

İngiltere de demir yolu çalışanlarının maaş artışındaki anlaşmazlık sebebiyle bir süredir devam ettirdiği grev yeni yılda da sürüyor. Diğer yandan Fransa da da pratisyen hekimler iş koşulları kötüleş

Fransa ve İngiltere de grev dalgası

İngiltere'de maaş artışında süregelen anlaşmazlık nedeniyle 40 bin demir yolu çalışanının iş bırakma eylemi, yeni yılda da devam ediyor.

Fransa ve İngiltere'de grev dalgası
Demir Yolu, Denizcilik ve Taşımacılık Sendikası (RMT) ile demir yolu operatörü Network Rail arasında maaş zammı ve çalışma koşulları konularında süregelen anlaşmazlıktan ötürü sendikaya üye 40 bin demir yolu çalışanı, yeni yılın ilk haftasına 48 saatlik grevle başladı.

Fransa ve İngiltere'de grev dalgası
İş bırakma eylemi, Noel ve yılbaşı tatilinin ardından işbaşı yapan on binlerce kişiyi etkiledi.

Fransa ve İngiltere'de grev dalgası
Network Rail tarafından sendikanın grev kararına ilişkin yapılan açıklamada, "Endüstriyel eylem nedeniyle 8 Ocak Pazar gününe kadar demir yollarında tren seferleri önemli ölçüde azaltılacak. Trenler, daha yoğun olacak ve muhtemelen daha geç başlayıp daha erken bitecek ve bazı yerlerde hiç sefer olmayacak." ifadeleri kullanıldı.

Fransa ve İngiltere'de grev dalgası
İngiltere'nin en büyük demir yolu sendikası RMT, Network Rail'in bu yıl için yüzde 5, gelecek yıl için yüzde 4 zam teklifini enflasyonun altında olduğu gerekçesiyle reddediyor.

Elon Musk'tan ABD Temsilciler Meclisi Başkan adayı McCharty'ye destek
Dünya 5 saat önce
Elon Musk'tan McCharty'ye destek
ABD Temsilciler Meclisi'nde 11'inci turda da başkan seçilemedi - Son dakika haberler
Dünya 6 saat önce
ABD Kongre Başkanı seçiminde çözümsüzlük sürüyor

ABD, Rusya’nın tek taraflı ateşkes ilanına temkinli yaklaşıyor
Dünya 9 saat önce
ABD, Rusya'nın ateşkes ilanına 'temkinli' bakıyor
Amazon 18 binden fazla kişiyi işten çıkarıyor!
Dünya 45 dakika önce
Amazon 18 binden fazla kişiyi işten çıkaracak!
Dünyanın en güzel kadınları seçildi! Listede 3 Türk var
Dünya 1 saat önce
Dünyanın en güzel kadınları seçildi! Listede 3 Türk ...

Ölüm anında hayatımız gözlerimizin önünden geçiyor
Dünya 1 saat önce
Ölüm anında hayatımız gözlerimizin önünden geçiyor
Fransa ve İngiltere'de grev dalgası
Demir yolu çalışanları, uzlaşı sağlanamaması durumunda bu hafta 6 ve 7 Ocak'ta da greve gidecek.

FRANSA'DA PRATİSYEN HEKİMLER GREVE DEVAM ETME KARARI

Fransa'da sağlık sektörünün ikinci ayağı olarak bilinen pratisyen hekimler 26 Aralık 2022’den bu yana iş koşullarının kötüleşmesini protesto etmek ve konsültasyon ücretlerinin artışı talebiyle iş bıraktı.

Fransa ve İngiltere'de grev dalgası
Fransız basınındaki haberlere göre, Yarın İçin Doktorlar Topluluğundan yapılan açıklamada, 26 Aralık 2022'de iş koşullarının kötüleşmesini protesto etmek ve konsültasyon ücretlerinin artışı talebiyle iş bırakan pratisyen hekimlerin grevinin 8 Ocak'a kadar süreceği belirtildi.

Fransa ve İngiltere'de grev dalgası
Hükümetin, hekimlerin taleplerini karşılamadığını belirten protestocular, slogan atarak hükümete çağrıda bulundu. Pratisyen hekimler, beyaz önlükleriyle ve taşıdıkları dövizlerle taleplerinin karşılanmasını istedi.

Bakmadan Geçmeyin