adscode
adscode
adscode

Fransa'da Otoyol Protestosunda Çatışma: 5 Yaralı

Çevreci Gösteride Polis Müdahalesi Sonucu Yaralanmalar Yaşandı

Fransa'da Otoyol Protestosunda Çatışma: 5 Yaralı

Fransa'nın güneyinde otoyol inşaatına karşı çıkan çevreci göstericilere polis müdahale etti. Çıkan çatışmalarda 3'ü güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Gösteriye, çevreci topluluk 'Soulevements de la Terre' ile birlikte bazı tarım sendikaları da destek verdi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, protestoların ardından çevreci topluluk 'Soulevements de la Terre'in feshedilmesi çağrısında bulundu. Bakan Darmanin, grubun eylemlerinin kamu düzenini tehdit ettiğini ve yasal sınırları aştığını belirtti.

Olay, otoyol inşaatının planlandığı alanda gerçekleşti. Çevreciler, projenin doğaya zarar vereceğini ve tarım arazilerini yok edeceğini savunarak otoyol inşaatına karşı çıkıyor. Göstericiler, polisin yoğun biber gazı ve tazyikli su kullandığını iddia etti.

Gösteride yaralananlar arasında iki protestocu ve üç güvenlik görevlisi bulunuyor. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Gösterinin organizatörleri, polisin müdahalesini kınayarak, barışçıl bir şekilde haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Protestoya katılan tarım sendikaları da, otoyol inşaatının tarım arazilerini tahrip edeceğini ve çiftçilerin geçim kaynaklarını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Sendika temsilcileri, çevreci gruplarla birlikte hareket ederek projeye karşı mücadele edeceklerini açıkladı.

Fransız hükümeti ise, otoyol projesinin bölgenin ulaşım altyapısını geliştireceğini ve ekonomik faydalar sağlayacağını savunuyor. Yetkililer, protestoların yasal çerçevede kalması gerektiğini belirterek, şiddet içeren eylemlere müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder