adscode
adscode
adscode

Fransız Bakanın Aşırı Sağcı Açıklamaları İsrail ve Fransa Arasındaki Diplomatik Krize Neden Oldu

İsrail ve Fransa arasındaki diplomatik gerilime neden olan Fransız Bakanın aşırı sağcı lider Marine Le Pen'e destek açıklamaları hakkında detaylı bilgiler.

Fransız Bakanın Aşırı Sağcı Açıklamaları İsrail ve Fransa Arasındaki Diplomatik Krize Neden Oldu

Fransız Bakanın Marine Le Pen'e destek açıklamaları, İsrail ve Fransa arasında büyük bir diplomatik krize yol açtı.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Fransız Bakanın açıklamalarını kabul edilemez bulan Macron, Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek durumu ele aldı. Macron, Chikli'nin Fransa seçimlerine ilişkin açıklamalarının Fransa'nın iç işlerine karışmak anlamına geldiğini belirterek tepkisini dile getirdi. Chikli'nin aşırı sağcı lider Marine Le Pen'e destek açıklamalarının ardından İsrail basınında diplomatik bir bomba etkisi yarattı. İsrailli yetkililer, Chikli'nin sözlerinin Paris ile Tel Aviv arasındaki ilişkilere zarar verdiğini ifade ettiler.

Fransız Bakanın Le Pen'e destek açıklamalarının hemen öncesinde gerçekleşen seçimlerde aşırı sağcı partinin genel direktörünün istifa etmesi, Fransız siyasetindeki kaos ve belirsizliği de gözler önüne serdi.

Fransız basını, ülkenin Avrupa'nın hasta adamı olduğu yönünde manşetler atarken, Macron'un seçim sonuçlarıyla ilgili aldığı tedbirler merakla bekleniyor. Öte yandan, İsrail ve Fransa arasındaki diplomatik gerilimin nasıl sonuçlanacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder