adscode
adscode
adscode

Galatasaray'da Gabriel Sara transferiyle yabancı futbolcu sayısı rekorunu kırdı

Galatasaray, Gabriel Sara transferiyle yabancı futbolcu sayısını rekor seviyeye çıkardı

Galatasaray'da Gabriel Sara transferiyle yabancı futbolcu sayısı rekorunu kırdı

Galatasaray, Gabriel Sara'nın transfer edilmesiyle kulüp tarihinde kadroya katılan yabancı futbolcu sayısını 204'e yükseltti. Sarı-kırmızılılar, eski adı Türkiye 1. Futbol Ligi olan Süper Lig'in başladığı 1959 sezonundan bu transfer dönemine kadar 6 kıta ve 52 ülkeden 201 yabancı futbolcuyla sözleşme imzaladı. Süper Lig'de son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray, transfere geçen sezon kadrosunda bulunan Hakim Ziyech'in bonservisini alarak başladı.

Sarı-kırmızılı ekip, Türkiye'de daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giyen Belçikalı santrfor Michy Batshuayi ile Danimarka'nın Kopenhag takımından 21 yaşındaki sağ bek Elias Jelert'i de renklerine bağladı. Gabriel Sara, Galatasaray tarihinde en fazla bonservis bedeli ödenen futbolcu oldu.

Sarı-kırmızılı kulüp, 25 yaşındaki orta saha oyuncusunu İngiltere Championship takımlarından Norwich City'den 18 milyon avro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Galatasaray'ın 1959'dan beri kadrosuna kattığı yabancı futbolcular arasında en fazla tercih edilen ülke Brezilya oldu. Sara'nın transferiyle beraber Brezilyalı futbolcu sayısı 25'e yükseldi. Kulüp tarihinde Bonserivis bedeli rekorunu kıran Sara, Mario Jardel'in 17 milyon avroluk rekorunu geçmiş oldu. Galatasaray, Türk asıllı yabancı futbolcular arasında da 7 isme forma şansı verdi.

İsviçre pasaportu taşıyan Kubilay Türkyılmaz, Hakan Yakın ve Eren Derdiyok ile Almanya vatandaşı olan Pierre Esser, Kerem Demirbay, İsveç Milli Takımı'nda oynayan Jimmy Durmaz ile Avusturya pasaportuna sahip Yusuf Demir, sarı-kırmızılı formayı terletti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder