Galatasaray ve Beşiktaş Süper Kupa Maçı Heyecanı

Galatasaray ve Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa maçına dair detaylar

Galatasaray ve Beşiktaş Süper Kupa Maçı Heyecanı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 18. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray ile Beşiktaş yarın karşı karşıya gelecek.

TFF'nin 2006'dan bu yana düzenlediği ve eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan organizasyon, geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası kazananı Beşiktaş arasında oynanacak. Süper Kupa mücadelesi, İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Müsabaka, 20. 45'te başlayacak ve ATV'den canlı yayımlanacak.

1965-1966 sezonundan bu yana Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa adlarıyla düzenlenen organizasyon, Galatasaray ve Beşiktaş'ı 8 kez karşı karşıya getirdi. Altısı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda yapılan karşılaşmalarda Galatasaray 4, Beşiktaş ise 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. İki takım arasındaki iki Süper Kupa mücadelesinde ise takımlar birer kez kupayı kaldırdı. Süper Kupa'yı şimdiye dek en çok Galatasaray kazandı. Sarı-kırmızılı takım, ilk organizasyonda Beşiktaş'a boyun eğmesine rağmen, sonraki süreçte 7 kez mutlu sona ulaştı. Beşiktaş ise 2006 ve 2022'de şampiyonluk sevinci yaşadı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Süper Kupa'da şu ana dek alınan sonuçlar şöyle:TarihYerMaçSonuç30. 07. 2006FrankfurtGalatasaray-Beşiktaş0-105. 08. 2007KölnFenerbahçe-Beşiktaş2-117. 08. 2008DuisburgGalatasaray-Kayserispor2-002. 08. 2009İstanbulBeşiktaş-Fenerbahçe0-207. 08. 2010İstanbulBursaspor-Trabzonspor0-312. 08.

2012ErzurumGalatasaray-Fenerbahçe3-2Süper Kupa maçları heyecanıyla devam ederken, Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki rekabet de tüm hızıyla sürüyor. .