Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çilek Sera Projesi: Emekli Kart Sahiplerine Çilek İkramı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sıfır atık projeleri kapsamında hayata geçirilen çilek serasında üretilen çilekleri Emekli Kart sahibi 65 yaş üstü vatandaşlara ikram edeceğini müjdeledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çilek serası projesi, Emekli Kart uygulamasını kullanan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik bir jestle dikkat çekiyor.

Çevre Koruma Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanlığı kontrolünde işletilen modern teknolojilerle donatılan çilek serası, yıllık 8 ton çilek üretme kapasitesine sahip. Üretim aşamasında çöp gazından elde edilen elektrik enerjisi kullanılarak sıfır atık ilkesiyle hareket ediliyor.

Projenin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, üretilen çilekleri Emekli Kart sahibi yaşlı vatandaşlara hediye edeceklerini belirterek, gelecek nesillere daha sağlıklı ve yeşil bir Gaziantep bırakma hedeflerine vurgu yaptı. Şahin, sıfır atık projelerinin başarısıyla birlikte altın çağ dönemini birlikte inşa edeceklerini ifade etti.