adscode
adscode
adscode

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Festivali Büyük Coşkuyla Açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel festival, Festivaller Parkı'nda coşkuyla başladı. 4 gün sürecek etkinlik, çevre illerden ve ilçelerden gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Festivali Büyük Coşkuyla Açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen festivalin açılışı, Festivaller Parkı’nda yapıldı. Coşkuyla başlayan etkinlik, 4 gün boyunca çevre iller ve ilçelerdeki derneklerden ziyaretçileri ağırlamayı sürdürecek.

Başkan Fatma Şahin, festivalde hemşehri dernekleri ve yurtdışında yaşayan Türklerin bir araya gelmesinin önemine vurgu yaparak, "Hemşehri olmak iyi günde kötü günde kader birliği yapmaktır. Gaziantep Modeli tam bu. ‘Birlikte iyilik, rahmet var’ modeli. Bu festivaldeki gibi böyle bir birlikteliğe ihtiyacımız var" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, hemşehri derneklerine teşekkür ederek, "Yurtdışındaki Türk toplumunu bu kadim şehirde misafir etmek ve gönül köprülerini güçlendirmek önemlidir" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Hizmetleri ve Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Genel Müdürü Ali Murat Başçeri, yurtdışındaki Türklerin önemli temsilcileri olduklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın öz kimliklerini koruyarak yaşadıkları ülkeye katkı sağlamaları temel gayemiz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Demokratlar Birliği (Udi) Başkanı Kenan Aslan, etkinliğe emek verenlere teşekkür ederek, "Böyle güzel etkinliklerde buluşmak, unutulmayacak hatıralar biriktirmek bizler için çok değerli" dedi. Festivalde sergilenen yöresel kültürler, stantlar ve konserler katılımcılardan büyük ilgi gördü. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer katılımcılar, festivalin açılışını coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin