Gaziantep Menengiç Kahvesi AB'ye Tescillendi

Gaziantep Mutfağı'ndan bir lezzet olan Menengiç Kahvesi, AB tescili aldı ve ünlü bir kahve türü haline geldi.

Gaziantep Menengiç Kahvesi AB'ye Tescillendi

Gaziantep Mutfağı’nın zengin çeşitliliği ile ön plana çıkan ünlü lezzetlerinden biri olan Gaziantep Menengiç Kahvesi, Türkiye’de coğrafi işaret tescilli olmasının yanı sıra artık dünya çapında da tanınıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Ezogelin Kadın Kooperatifi'nin ortak çalışmasıyla AB'ye yapılan başvuru sonucunda Menengiç Kahvesi, 11 Temmuz 2024’te yayınlanan AB Resmi Gazetesi’nde Manisa Mesir Macunu ile birlikte yer aldı. Menengiç Kahvesi'nin AB tescilli ürün sayısı 3'e çıkacak olmasıyla birlikte Gaziantep’in coğrafi işaret tescili alan ürün sayısı da artmış olacak.

Gaziantep Mutfağı'na ait diğer lezzetler olan Antep Baklavası, Araban Sarımsağı, Antep Lahmacunu, Antep Fıstığı, Antep Fıstık Ezmesi, Oğuzeli Nar Ekşisi, Antep Bulguru ve Antep Muskası için de AB tescili çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Gaziantep, Türkiye'nin en fazla coğrafi işarete sahip ili olma özelliğini koruyor ve kısa vadede 20 adet ürün için daha AB tescili başvurusu yapılması planlanıyor. .

Bakmadan Geçmeyin