adscode
adscode
adscode

Gaziantep'te Yapay Zeka ile Granit ve Doğal Taş Kesiminde Kaybı Ortadan Kaldıran Gençler

Gaziantep'te yapay zeka projesi geliştiren gençler, granit ve doğal taş kesimindeki kaybı en aza indirerek şirketlerini kurdu ve TÜBİTAK desteği aldı.

Gaziantep'te Yapay Zeka ile Granit ve Doğal Taş Kesiminde Kaybı Ortadan Kaldıran Gençler

Gaziantep'te, yapay zekayla granit ve doğal taş kesimindeki kaybı ortadan kaldıracak proje geliştiren iki genç arkadaş, TÜBİTAK desteğiyle kendi şirketlerini kurdu.

Gaziantep Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Semih Poyraz ve Furkan Gümüşbaş, yaklaşık 2,5 yıl önce geliştirdikleri yapay zeka projesi ile kayaların en az kayıpla kesilmesini sağlayacak bir yazılımı ortaya çıkardılar. TÜBİTAK-1512 Girişimcilik Destek Programı'na başvuruları kabul edilen gençler, TÜBİTAK'ın yüzde 3 hissedarlığı ile kendi şirketlerini kurdular.

Semih Poyraz, projenin granit ve doğal taş kesim fabrikalarında en az kayıpla kesim yapılmasını sağladığını belirterek, günlük 12 blok taş kesimi yapan bir firmaya 6 ayda 132 bin dolar kazanç sağladıklarını ifade etti.

Yapay zeka teknolojisinin kamera yardımıyla en verimli kesim yöntemini belirlediğini aktaran Poyraz, projenin başarısında öğrencilik dönemlerinde katıldıkları projelerin etkili olduğunu belirtti.

Kendi şirketlerini kurduktan sonra akademide eğitimler vermeye başladıklarını ve gençlere yazılım ve robotik alanında destek verdiklerini söyleyen Furkan Gümüşbaş, Teknofest'te de başarılı bir performans sergilediklerini vurguladı. Gaziantep'teki genç girişimciler, hem sektördeki açığı kapatmak hem de öğrencilere eğitim fırsatı sunarak geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder