adscode
adscode
adscode

Gelişmekte Olan Ülkelerin Dış Ticaret Verilerindeki Ayrışma İlginç Bir Durum Yaratıyor

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks'un değerlendirmesine göre Türkiye ve Brezilya'nın dış ticaret verileri arasındaki fark ilgi çekici bir durum oluşturuyor.

Gelişmekte Olan Ülkelerin Dış Ticaret Verilerindeki Ayrışma İlginç Bir Durum Yaratıyor

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, gelişmekte olan ülkelerin dış ticaret verilerindeki ayrışmayı değerlendirdi. Brooks, paylaştığı bilgide Arjantin, Brezilya, Şili, Meksika, Kolombiya, Peru ve Türkiye'nin verilerine yer verdi. Türkiye ve Brezilya'nın verileri ise dikkat çekici bir farklılık gösterdi.

Brooks'un değerlendirmesine göre Türkiye, herkesin favorisi olmasına rağmen ticaret açığı hala oldukça yüksek. Öte yandan Brezilya, yüksek ticaret fazlalarına sahip olmasına rağmen bu durumdan pek hoşnut değil. Brooks, bu durumu "hiç mantıklı değil" şeklinde değerlendirdi. The EM consensus these days is deeply flawed. Turkey (orange) is everyone's favorite, but its trade deficit - the driver of massive Lira debasement in the past - is as wide as ever. Brazil (black) has shifted into huge trade surpluses, and everyone hates it. Makes zero sense. pic. twitter. com/QroNDVB3hQ— Robin Brooks (@robin_j_brooks) July 31, 2024.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder