Giresun'da Güneş Enerjisi Santralleriyle Ekonomi Canlanıyor

Giresun ilindeki güneş enerjisi santralleriyle ilgili detaylar ve bölgedeki ekonomik hareketlilik hakkında bilgiler

Giresun'da Güneş Enerjisi Santralleriyle Ekonomi Canlanıyor

Giresun ilinde, birçok firma, 27,6 megavat kurulu güce sahip santraller üzerinden işletmelerinin enerji ihtiyacını karşılıyor. Giresun merkez ile Şebinkarahisar, Alucra, Bulancak, Espiye ve Tirebolu ilçelerinde toplamda 59 güneş enerjisi santrali bulunuyor. Şebinkarahisar ve Alucra ilçelerindeki GES'lerin çoğunluğu arazide faaliyete alınmış olup, 21'i arazide ve 9'u binaların çatısında bulunmaktadır. Bu iki ilçede, İl Özel İdaresi ve Şebinkarahisar Belediyesine ait 7 yeni GES projesi planlanmaktadır. Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk, bölgedeki güneşli günlerin enerji üretimi için büyük bir potansiyel sunduğunu belirtti. Bölgede faaliyette olan 30 GES projesi ile toplamda 22,6 megavat enerji üretimi gerçekleştirilmektedir. İl Özel İdaresi Başkanı Ahmet Şahin ise Şebinkarahisar ilçesinde 52,5 dönüm üzerine yeni bir GES projesi hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı. Proje tamamlandığında kurumun tüm enerji giderlerinin karşılanacağını ve hatta gelir kaynağı oluşturabileceğini belirtti.

FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Turgay Çakmak da Şebinkarahisar'da hizmete alınan 4,5 megavatlık santralin birliğin elektrik ihtiyacını karşıladığını ve ilerleyen dönemde yatırımlarını artırmayı planladıklarını söyledi. Böylelikle bölgedeki ekonomik hareketliliğin ve istihdamın artması hedeflenmektedir.