adscode
adscode
adscode

Global Piyasalar Sarsıldı: Fed'e Acil İndirim Baskısı

Haftaya kötü başlayan küresel piyasalar, Fed'in acil toplantı yaparak faiz indirimi yapabileceği beklentisiyle sarsıldı. Borsaların sert düşüş yaşadığı bir hafta başındayız.

Global Piyasalar Sarsıldı: Fed'e Acil İndirim Baskısı

Küresel piyasalarda haftaya oldukça kötü başladı. Riskli varlıklarda rekor kayıplar yaşanırken, gözler ABD Merkez Bankası'na çevrildi. Yatırımcılar, Fed'in acil toplantı ile faiz indirimi yapabileceğini fiyatlarken, Fed’in olağanüstü toplanacağı yönündeki senaryolar gündemde. ABD'de güçlenen resesyon endişesinin ardından Fed'e erken faiz indirimi baskısı başladı. 44 gün sonra yapılması gereken Fed toplantısının bu hafta içerisinde yapılması yönünde beklenti oluştu. Piyasalar büyük yangın! İndirim bekleniyorAsya piyasalarında yaşanan sarsıntı küresel olarak neredeyse her borsayı etkiledi. Bunlardan biri de Borsa İstanbul’du. Haftaya sert başlayan endekste düşüşün yüzde 6. 72’ye çıkması sonrasında devre kesici kullanıldı. 10. 00-10. 30 arasında devre kesici nedeniyle borsada işlem yapılamadı. Borsanın açılması sonrası satışların sürmesiyle düşüş yüzde 7’nin üzerine çıktı ve ikinci defa devre kesici kullanıldı. Borsa İstanbul 10. 55’te yeniden işlemlere açıldı.

FED GEÇ Mİ KALDI?Haber7’ye konuk olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed’in acil toplanacağını ve faiz indirimine gideceği yönünde tahminlerde bulundu. İç ve dış piyasayı etkileyen gelişmeleri değerlendiren İslam Memiş, gergin ve belirsiz bir hafta vurgusunda bulundu. Memiş, tarım dışı istihdam verisinin beklenti altı gelmesi ile küresel piyasalarda resesyon fiyatlanması yaşandığını ifade etti. Piyasalarda sert düşüşlerin devam ettiğini belirten İslam Memiş, sistematik bir çöküş yaşandığını vurguladı. Memiş, gözlerin merkez bankalarında olduğunun altını çizdi. Yatırımcılar şokta: Bitcoin ve Ethereum'da büyük çöküş! Sabah gözlerini kabusa açtılar.

GÜVENLİ LİMAN ‘ALTIN’Güvenli liman altını değerlendiren İslam Memiş, tarım dışı istihdam verisi ile altında yükseliş seviyelerinin takip edildiğini dile getirdi. Kısa vadede 2. 380 – 2. 480 aralığının takip edildiğini söyleyen Memiş, yıl sonunda 2. 600 – 3. 000 dolar seviyesinde olduğunu belirtti. İki rakamında farklı senaryolar getireceğini açıklayan Memiş, 2. 600 seviyesinin Fed ile 3. 000 dolar seviyesinin ise jeopolitik risklerden fiyatlanacağını açıkladı. Gram altın yatırımcısına tavsiyelerde bulunan Memiş, ons altının takip edilmesi gerektiğini söyledi. Ağustos ayı için zirve beklentisini açıklayan İslam Memiş, 2. 730 TL seviyesini öngördüğünü ifade etti. Borsa "Devre keserek" sert düşüşle açıldı!.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder