adscode
adscode
adscode

Gökçeada'da Dev Boyutta Mako Cinsi Köpek Balığı Bulundu

Balıkçı İlker Özdemir, Gökçeada açıklarında 3 metrelik dev boyutta bir mako köpek balığı buldu. Özdemir, balığı paragat ağlarından kurtardıktan sonra tekrar denize bıraktı.

Gökçeada'da Dev Boyutta Mako Cinsi Köpek Balığı Bulundu

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde denize açılan balıkçı İlker Özdemir, balık avlamak için arkadaşlarıyla tekneyle denize açıldı.

Kaleköy Limanı açıklarında suda hareketsiz halde bir balık olduğunu fark etti ve paragat ağlarına dolanmış halde yaklaşık 3 metre boyunda, 500 kilogram ağırlığında vahşi 'mako' cinsi köpek balığı buldu. Özdemir, o anları cep telefonuyla kaydetti ve sosyal medyada paylaştı. Özdemir, ilk defa böyle vahşi bir türle karşılaştığını belirterek, balığın avlanmasının yasak olduğunu ancak ölmüş halde bulduklarını söyledi. Balıkçılar, paragat ağlarından kurtardıkları köpek balığını tekrar denize bıraktılar ve kısa bir süre sonra balık tekneden uzaklaştı. Mako köpek balığı dünyanın en hızlı balıklarından biri olarak bilinir. Saatte 80 kilometreye kadar yüzebilen bu hayvanlar, inanılmaz derecede özel bir cilt yapısına sahiptir. Mako köpek balıkları, tropikal ve ılıman sularda yaşayabilirler ve genellikle 2-4 metre uzunluğunda olurlar. Sivri burunları, kavisli dişleri ve büyük gözleriyle tanınırlar.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin