adscode
adscode
adscode

Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı haberine ilişkin özgünleştirilmiş metin.

Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı düzenlendi

Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda, FETÖ'nün darbe girişimi esnasında hedef aldığı noktalardan biri olan yerleşkede, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenlendi.

Programa katılan İçişleri Bakanı Yerlikaya, ilk olarak darbe girişimi gecesi yerleşke içerisinde ilk bombanın düştüğü Havacılık Daire Başkanlığı'ndaki alanı ziyaret etti. Şehit olanların fotoğraflarının yer aldığı bölümlere karanfil bırakan Yerlikaya, programa katılan şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim ve dua okundu. Yerlikaya, programda yaptığı konuşmada, vatan uğruna büyük bedeller ödeyen şehitleri anmanın önemine vurgu yaptı.

Darbe girişiminin yaşandığı gece, Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nın hedefler arasında olduğunu belirterek, o karanlık gecede Türk milletinin gösterdiği cesareti ve birlik ruhunu övdü.

Yerlikaya, 15 Temmuz'un Türk milletinin iradesine sahip çıkma ve vatan sevgisini gösterme günü olduğunu belirterek, milletin o gece gösterdiği direnişi ve cesareti tarihe altın harflerle yazdığını ifade etti.

15 Temmuz gecesi ülke genelinde şehit olan ve gazilikle onurlandırılan kahramanların isimlerini tek tek okuyarak, onların hatıralarının her zaman yaşatılacağını vurguladı. Programın sonunda, emniyet mensupları "özel harekat yemini" etti. Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda düzenlenen bu anlamlı etkinlik, şehitleri anma ve milli birlik ruhunu canlı tutma adına önemli bir adımdı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin