adscode
adscode
adscode

Görme Engellilere Müjde: Aşık Veysel’in Türküleri Braille Alfabesine Çevrildi!

Türkiye Görme Engelliler Ailesi Beyazay Derneği aracılığıyla Aşık Veysel’in türkülerinin Braille Alfabesine çevrildiği notalar ile söylenebileceği haberini okuyun.

Görme Engellilere Müjde: Aşık Veysel’in Türküleri Braille Alfabesine Çevrildi!

Görme Engellilere yönelik büyük bir hizmet gerçekleştirildi.

Türkiye Görme Engelliler Ailesi Beyazay Derneği, rahmetli Aşık Veysel’in türkülerini Braille Alfabesine çevrilen notalar aracılığıyla görme engellilerin hem söyleyip hem de çalabilecekleri bir projeyi hayata geçirdi.

Bu kapsamda Kani Karaca Görme Engelliler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Aşık Veysel’in Braille Alfabesine çevrilen nota kitabının tanıtım Lansmanı düzenlendi. Toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, AK Parti 26.

Dönem Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ve birçok bürokrat ile görme engelli katılımcılar yer aldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Braille Alfabesine çevrilen notalar sayesinde çok sayıda görme engellinin Aşık Veysel türkülerine ulaşma imkanı bulacağını belirterek, "Hayırlı olsun" dedi. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder