adscode
adscode
adscode

Güneş Enerjisi Uzaydan Yeryüzüne Gönderiliyor

Güneş enerjisinin uzaydan toplanarak yeryüzüne gönderilmesi üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren bir haber.

Güneş Enerjisi Uzaydan Yeryüzüne Gönderiliyor

Bilim insanları, güneş enerjisinden yararlanma yöntemlerini geliştirirken bir grup da uzaya odaklanmış durumda.

Uzayda hava engelleri olmaması nedeniyle, Güneş'ten daha fazla enerji toplanabiliyor ve bu enerjiyi yeryüzüne transfer etme çalışmaları hız kazanmış durumda.

Geçen yıl uzaydan toplanan enerji ilk kez Dünya'ya gönderildi ve Florida merkezli Star Catcher girişimi, uzaydan topladığı enerjiyi diğer uzay araçlarına iletmeyi hedefliyor.

Planlanan uzay tabanlı elektrik şebekesi, alçak Dünya yörüngesine yerleştirilen uydular aracılığıyla Güneş'ten gelen enerjiyi yoğunlaştırarak diğer araçların güneş panellerine iletecek. Star Catcher, uydu başına bir ev kadar güç kullanacak olan uyduların 5 ila 10 kat daha fazla enerji üreteceğini iddia ediyor. Müşterileriyle yıllık sözleşmeler yapmayı planlayan şirket, isteyenlerin enerjiyi kullandıkça ödeme yapabileceklerini belirtiyor. 200 uydunun kurulması hedeflenen şebeke, Ay'ın karanlık yüzüne yapılacak çalışmalara da katkı sağlayabilir.

Güneş enerjisiyle çalışan uzay araçları için gereken enerjinin uzaya gönderilmesi, bu araçların Ay'ın karanlık yüzünde de verimli bir şekilde çalışmasını sağlayabilir.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder