adscode
adscode
adscode

Güneş Kremleri ve Sahtecilik

Güneş kremleri hakkında bilgilendirici bir haber metni

Güneş Kremleri ve Sahtecilik

Saydan, yaptığı yazılı açıklamada güneş koruyucularının, UV ışınlarını emerek, dağıtarak veya yansıtarak cildi koruyan ve sürülerek uygulanan kozmetik preparatlar olduğunu belirtti.

Yıllık ortalama 10 milyon kutu güneş koruyucu ürünün satıldığına dikkat çeken Saydan, güneş kremlerinin geniş spektrumlu olması gerektiğine vurgu yaptı. Bu ürünlerin kızılötesi ışınlara karşı da koruma sağlaması önemli olduğunu belirtti.

Saydan, sahte güneş kremlerinin cilt sağlığı için büyük tehlike oluşturabileceğine dikkat çekerek, vatandaşları eczanelerden güneş kremleri satın almaya davet etti. Çünkü eczanelerde Sağlık Bakanlığı kontrolünde ve denetiminde çalışıldığı için sahte ürün bulunmaz. Sahte güneş kremlerinin ciltte akne, yağlanma, tahriş ve hatta kanser gibi ciddi sorunlara yol açabileceğini belirtti.

Son olarak, vatandaşları ucuza satılan güneş kremleri konusunda da uyararak, çok pahalı bir ürünün çok ucuz satılması durumunda şüphe uyandırması gerektiğini söyledi. Güneş kremlerini güvenilir kaynaklardan edinmenin cilt sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder