adscode
adscode
adscode

Güney Kore, Kuzey Kore'ye Karşı Lazer Silahları Kullanacak

Güney Kore, dünyada lazer silahlarını konuşlandıran ve kullanan ilk ülke olacak.

Güney Kore, Kuzey Kore'ye Karşı Lazer Silahları Kullanacak

Ülkenin silah tedarik ajansı, Güney Kore'nin Kuzey Kore'ye ait insansız hava araçlarını düşürmek için lazer silahları konuşlandıracağını duyurdu. Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi, Hanwha Aerospace ile geliştirilen lazer silahlarının etkili ve ucuz olduğunu belirtti. Ayrıca, bu silahların sessiz ve görünmez olduğunu vurguladı. Dapa sözcüsü, lazer silahlarının insansız hava araçlarını ışık huzmeleriyle 10 ila 20 saniyede etkisiz hale getirebildiğini açıkladı.

Güney Kore'nin Kuzey Kore'nin insansız hava araçlarına yanıt verme yeteneğini güçlendireceği belirtilirken, bu silahların gelecekteki savaş alanlarında önemli bir rol oynayacağı ifade edildi. Aralık ayında beş Kuzey Kore insansız hava aracı, Güney Kore'nin savaş uçaklarına saldırarak gerilim yaratmıştı. ABD ise ateşkesi ihlal ettiklerini belirterek bu durumu kınadı.

Güney Kore'nin lazer silahları geliştirme yarışında olduğu ve insansız sistemlerin yayılmasını önlemek için bu silahlara duyulan ilginin arttığı belirtiliyor. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder