adscode
adscode
adscode

Gürün'de kayısı hasadı başladı!

Sivas'ın Gürün ilçesindeki kayısı hasadı başladı ve Vali Yılmaz Şimşek, çiftçilere bereketli bir sezon temennisinde bulundu. Rekolte yüzde 20 arttı ve bölgede 15 bin ton kayısı hasadı bekleniyor.

Gürün'de kayısı hasadı başladı!

Kayısı Hasadı Gürün'de Başladı

Türkiye’de kayısı üretiminde 10’uncu sırada yer alan Sivas’ın Gürün ilçesinde kayısı hasadı başladı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Gürün ilçesine bağlı Tepecik köyünde kayısı hasadına katıldı. Mevsimlik işçiler ile birlikte sohbet eden ve çalışmalarında kolaylıklar dileyen Vali Yılmaz Şimşek, kayısı üretimi yapan çiftçilere bereketli sezon temennisinde bulundu.

Rekolte Arttı ve Hasat Beklentileri

Kayısı bahçesinde açıklamalarda bulunan Vali Şimşek, bu yıl kayısı hasadında yüzde 20’lik bir rekolte artışının beklendiğini ifade etti. Çiftçilere fide dağıtımı yaparak teşviklerinin sürdüğünü belirten Vali Şimşek, bölgede yaklaşık 15 bin ton kayısı hasadı beklediklerini ve üreticilere fide dağıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Amacın Gürün kayısısının marka değerini yükseltmek, daha tanınır hale getirmek ve kayısı üretimini bölgede daha da artırmak olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz Şimşek, çabalarının kayısı üretimini daha güzel noktalara taşımak ve bölgenin kayısı üretimindeki payını artırmak olduğunu belirtti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder