adscode
adscode
adscode

Haber: Altın Fiyatları Yükselişte!

Jeopolitik risklerin artmasıyla altın fiyatları yükselişte. Gram altın sert bir yükseliş göstererek rekor seviyelere ulaştı.

Haber: Altın Fiyatları Yükselişte!

Ortadoğu’da jeopolitik risklerin artmasıyla yükselen altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell’ın eylülde faiz indirimine açık kapı bırakmasının ardından iki haftanın zirvesine çıktı. ABD'de düşük gelen imalat verileri de yükselişte etkili oldu ve gram altın pazartesiden bu yana yüzde 4,17 yükseliş sergiledi. Yatırımcılar ABD'den gelen verileri izlemeye devam edecek. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 2 bin 448 dolar seviyesinde işlem gördü. Yurtiçinde gram altın ise yaklaşık iki haftanın ardından dün sabah saatleri itibarıyla 2 bin 608 lira seviyesine ulaşarak kritik eşiği yeniden aştı. Çeyrek altın 4 bin 265 TL’ye yükselirken; Cumhuriyet altını da 17 bin TL’den işlem gördü.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarında yaşanan yükselişi değerlendirirken Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının etkili olduğunu belirtti. Yıldırımtürk, gram altının yıl sonunda 3 bin 750 TL’ye ulaşabileceğini öngörüyor. Piyasalarda yaşanan gelişmeler ile birlikte dolar kuru da 33 TL'nin üstünde seyrediyor. Fed'in faiz indirimi sinyalleri ve Ortadoğu'daki jeopolitik gerilimlerin etkisiyle altın ve dolar fiyatları önemli bir artış gösteriyor. Piyasalar, gelecek dönemdeki gelişmeleri yakından takip edecek.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder