adscode
adscode
adscode

Hacı Adaylarına Yönelik Süregelen Sorunlar Ortaya Çıktı

Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, hacı adaylarının yaşadığı sıkıntıları Meclis'te basın toplantısında dile getirdi.

Hacı Adaylarına Yönelik Süregelen Sorunlar Ortaya Çıktı

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan makamlarının her yıl ülkelere belli bir kontenjan ayırarak hac vazifesini yerine getirdiğini hatırlattı.

Türkiye'nin de bu kontenjan dahilinde hac organizasyonunu gerçekleştirdiğini belirten Ekmen, hac vizesi için yıllarca bekleyen hacı adaylarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Hac vizesi olmayanların ibadetlerini yerine getirmede, konaklamada ve sağlık hizmetlerinde sorunlar yaşadığını anlatan Ekmen, Diyanet İşleri Başkanlığından bu konuda bir düzenleme yapmasını ve ücretlerin diğer İslam ülkelerindeki seviyelere getirilmesini talep etti.

Ayrıca, Türk hacılarının diğer İslam ülkelerine göre yüksek maliyetlerle hac görevini yerine getirmeye çalıştığını belirterek, bu konuda çözüm bulunmasını istedi. Ekmen, "Türkiye'den çıkışını engelleyebilirdiniz ama engellemediniz. Suudi Arabistan'a girişini de engellemediniz. Bunun belli bir takvime göre yönetilmesi mümkündü. Bu durum geliştiyse o zaman da Mekke'de Kabe'yi tavaf etmesine ve Arafat'a çıkmasına izin vermek hatta yardımcı olmak lazım. " şeklinde konuştu.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder