adscode
adscode
adscode

Haiti'de Çocukların Durumu UNICEF Tarafından Değerlendirildi

UNICEF tarafından yapılan açıklamada, Haiti'deki çocukların yaşadığı acil durum ve ihtiyaçlar ele alındı.

Haiti'de Çocukların Durumu UNICEF Tarafından Değerlendirildi

UNICEF tarafından yapılan açıklamada, Haiti'de devam eden şiddet ve istikrarsızlığın 300 binden fazla çocuğun yerinden edilmesine neden olduğu belirtildi.

Mart ayından bu yana her dakika bir çocuğun yerinden edildiği tahmin edilirken ülke genelinde yaklaşık 3 milyon çocuğun insani yardıma ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, yaptığı açıklamada, insani felaketin çocuklar üzerinde yıkıcı bir etki yarattığını vurgulayarak, yerinden edilen çocukların güvenli ve koruyucu bir ortama ihtiyaçları olduğunu belirtti. Russell, ayrıca uluslararası toplumdan daha fazla destek ve finansmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Açıklamada ayrıca, çocukların ailelerinden ayrılma, cinsel istismar ve sömürü riskiyle karşı karşıya olduğu, bazı çocukların ise silahlı gruplara katılmaya zorlandığına değinildi.

UNICEF, yerinden edilmiş çocukların cinsel istismar, sömürü ve şiddet riskleriyle karşı karşıya olduğunu ve temel hizmetlere erişimlerinin kesintiye uğradığını belirtirken silahlı gruplara zorla katılmalarının çocukların haklarının ihlali olduğuna dikkat çekti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder