adscode
adscode
adscode

Hakan Fidan'dan Türk Devletleri Teşkilatı'na çağrılar

Hakan Fidan, Türk Devletleri Teşkilatı'nda yaptığı konuşmada Türk devletlerinin birbirleriyle ilişkilerini artırmaları gerektiğini vurguladı.

Hakan Fidan'dan Türk Devletleri Teşkilatı'na çağrılar

Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmî Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türk devletlerinin birbirleriyle ilişkileri artırmalarını ve birçok konuda ortak adım atmaları gerektiğini vurguladı.

Fidan, "Küresel güç rekabetinin coğrafyamıza sirayet etmesini önlemek için saflarımızı sıklaştırmalı, imkânlarımızı müşterek refahımız için kullanmalıyız. Bölgesel sahiplenme ve işbirliği, müşterek çalışmalarımızın temel ilkesini teşkil etmektedir" dedi.

Ayrıca Fidan, Türk devletlerinin ortak alfabeden KKTC'ye destek vermeleri gerektiğini ve soydaşların kimliklerini korumalarına yardımcı olmaları gerektiğini belirtti.

Azerbaycan'a da tam destek vermeye çağıran Fidan, KKTC ile ticari ilişkilerin artırılmasını ve Gazze'deki insanlık dramına kayıtsız kalınmaması gerektiğini vurguladı.

Fidan, Şuşa'nın tekrar azat edilmesini ise "bir tarihî olay" olarak nitelendirerek, Azerbaycan'ın zaferini kutladı ve Türk dünyasının bayramını tebrik etti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder