adscode
adscode
adscode

Hamas, Gazze'de Ateşkes İçin Anlaşmaya Yakın

Hamas'ın yurt dışındaki Ulusal İlişkiler Departmanı Başkanı Ali Bereke, hareketin, Gazze'de ateşkesi garanti altına alan bir anlaşmaya varılması yönündeki son girişime \"olumlu\" yanıt verdiğini açıkladı.

Hamas, Gazze'de Ateşkes İçin Anlaşmaya Yakın

Hamas'ın yurt dışındaki Ulusal İlişkiler Departmanı Başkanı Ali Bereke, hareketin, Gazze'de ateşkesi garanti altına alan bir anlaşmaya varılması yönündeki son girişime "olumlu" yanıt verdiğini ve arabuluculara, Filistin halkının taleplerini gerçekleştirecek her türlü girişimi desteklediğini bildirdi. Bereke, son ateşkes girişimi ve Hamas hareketinin bu konudaki tutumu hakkında AA’ya değerlendirmelerde bulundu.

Hamas ve diğer direniş gruplarının, kalıcı ateşkes, İsrail'in tamamen Gazze Şeridi'nden çekilmesi, yerinden edilenlerin evlerine dönüşü ve Gazze'nin yeniden imar ve inşası gibi Filistin halkının taleplerine yönelik her türlü girişimi desteklediğini belirtti.

Bereke, Mısır ve Katar'ın ateşkese yönelik yeni girişimlerine olumlu yanıt verdiklerini vurgulayarak, Filistin halkının taleplerini gerçekleştirecek her türlü girişimi desteklediklerini bildirdi. Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kalıcı ateşkese karşı çıktığını ve saldırgan politikalarını sürdürmekte olduğunu belirtti. Netanyahu'nun suçlu olduğunu ve uluslararası toplumun bu konuda harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. Son gelişmeler doğrultusunda İsrail ve Hamas arasında esir takası müzakereleri için iyimserlik oluştuğu belirtiliyor. İsrail'in Hamas'ın ateşkes teklifine verdiği yanıtı değerlendirdiği ve müzakereler için heyet gönderme kararı aldığı bildiriliyor.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder