adscode
adscode
adscode

Hamas Lideri Halit Meşal: Aksa Tufanı Bölgesel ve Uluslararası Sahneyi Değiştirdi

Hamas Yurtdışı Siyasi Büro Başkanı Halit Meşal, Aksa Tufanı operasyonunun bölgesel ve uluslararası sahnede önemli değişikliklere neden olduğunu açıkladı.

Hamas Lideri Halit Meşal: Aksa Tufanı Bölgesel ve Uluslararası Sahneyi Değiştirdi

Hamas Yurtdışı Siyasi Büro Başkanı Halit Meşal, Zaytouna Araştırma ve İstişare Merkezi'nin düzenlediği sempozyumda, Aksa Tufanı operasyonunun bölgesel ve uluslararası sahnede ve işgal rejimi varlığı içindeki birçok unsuru değiştirdiğini belirtti. Meşal, Filistin’de hiçbir partiyi dışlamadan tüm Filistin yelpazesinin katılımıyla mutabakata dayalı bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Meşal, El Cezire’de yer alan bir habere göre, sempozyumda yaptığı konuşmada, Aksa Tufanı'nın Filistin meselesinde büyük değişikliklere yol açtığını ve uluslararası tanınma ve dayanışma hareketlerinin güçlendiğini ifade etti.

Meşal, Tufan'ın işgal rejiminin iç meseleleri üzerinde de etkili olduğunu belirterek, ordudaki farklılıkların ve siyasi krizlerin boyutunu ortaya çıkardığını söyledi.

Filistin yönetiminin düzenlenmesinin öneminden de bahseden Meşal, Filistin liderliğinin yeniden yapılandırılmasının gerekliliğine ve Filistin idaresine kimse tarafından müdahale edilemeyeceğine inandığını dile getirdi.

Meşal ayrıca, siyonist çeteye karşı savaşta herkesin birlikte olması gerektiğini vurgulayarak, bu sayede daha iyi sonuçlar elde edilebileceğini ve bölge genelinde birlik ve dayanışmanın güçleneceğini belirtti. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder