adscode
adscode
adscode

Hamas Lideri İran'da Suikasta Uğradı

Hamas lideri İsmail Haniye'nin koruması Ebu Şaban'ın ölümüyle sonuçlanan suikast olayı

Hamas Lideri İran'da Suikasta Uğradı

İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilen suikast sonucu birlikte ölene kadar 5 yıl boyunca Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin koruması olarak yanından ayrılmadan adeta gölgesi gibi ona eşlik eden Vesim Ebu Şaban, Hamas'ın en seçkin isimlerinden biriydi. Ebu Şaban, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nda savaşçı ve komutan olarak uzun yıllar görev yapmıştı. 1988 yılında Gazze'de doğan ve dindar bir kişilik olarak tanınan Ebu Şaban, evli ve dört çocuk babasıydı.

Ebu Şaban, Hamas lideri İsmail Haniye'nin koruması olarak görev yaparken birçok önemli operasyona liderlik etti ve İsrail'e karşı mücadelede önemli rol oynadı. Hamas lideri Haniye'nin İran'da suikasta uğraması ise bölgede yeni bir gerilim dalgasının başlangıcına işaret ediyor. İran ve Hamas, suikast olayından İsrail'i sorumlu tutarken Tel Aviv'den henüz bir açıklama gelmedi.

Suikast sonrası İran, failin derin pişmanlık duyması için sert bir cevap vereceğini belirtirken, Hamas ise Haniye'nin suikasta uğramasının bölgede büyük etkilere neden olacağını ve bedel ödeteceklerini açıkladı. Suikast olayı, bölgedeki siyasi dengeleri daha da karmaşık hale getirirken, taraflar arasındaki gerilim de tırmandı. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder