adscode
adscode
adscode

Hamas Lideri İsrail'i Uyardı: Ateşkes Tehlikeye Girebilir

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ateşkesi tehlikeye attığını belirtti.

Hamas Lideri İsrail'i Uyardı: Ateşkes Tehlikeye Girebilir

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, arabuluculara yaptığı uyarıda, İsrail ordusunun Gazze, Refah ve diğer bölgelerde gerginliği tırmandırmasının, ateşkes anlaşması için gerçekleştirilen müzakere sürecini başlangıç noktasına döndüreceğini söyledi.

Haniye, İsrail'in Gazze'deki "kapsamlı katliam" ve "zorla yerinden etme"lerin devam ettiğini ve bunun felaket niteliğinde sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Müzakere sürecinin başarısız olması durumunda sorumluluğunun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ordusuna ait olduğunu vurgulayan Haniye, Gazze, Refah ve diğer bölgelerde yaşananların müzakere sürecini olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce Filistinlinin yerinden olduğu belirtilirken, Hamas'ın Tel Aviv ile Mısır ve Katar aracılığıyla dolaylı müzakerelerde yer almayı sürdüreceği ifade edildi.

Ayrıca ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns liderliğindeki bir heyetin Mısır'a ulaştığı ve müzakerelerin devam edeceği bildirildi.

Hamas ise İsrail'in saldırılarını durdurmak için esnek bir tutum sergilediğini ve ateşkesi sağlamak adına çaba gösterdiğini belirtirken, İsrail'in engelleyici tutumunun ateşkesi tehlikeye attığını savundu. .

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder