Hamas liderinin korumalığı yapan Ebu Şaban'ın ölümü

Hamas lideri İsmail Haniye'nin koruması olan Ebu Şaban'ın ölümüyle ilgili detaylar

Hamas liderinin korumalığı yapan Ebu Şaban'ın ölümü

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin koruması olan Vesim Ebu Şaban'ın Tahran'da gerçekleşen suikast sonucu ölümü Hamas'ı yasa boğdu.

Ebu Şaban, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nda savaşçı ve komutan olarak görev yaparken, aynı zamanda Haniye'nin koruması olarak da biliniyordu.

İran'da gerçekleşen suikast sonrası Hamas lideri Haniye ile birlikte ölen Ebu Şaban, Hamas'ın seçkin birliklerinde liderlik yapmış ve İsrail'e karşı eylemlerde bulunmuştu. İran, suikastı protesto ederken, Hamas ise olayın İsrail'in işi olduğunu iddia etti. Ebu Şaban'ın ölümü, Hamas içinde büyük bir üzüntü yarattı ve bölgedeki gerilimi artırdı.